Grafisch Atelier Friesland

tentoonstelling


23 nov - 21 dec 2019


Graphic Encounters (of the second kind)

Het Grafisch Atelier Friesland presenteert: Graphic Encounters (of the second kind), het tweede deel van onze internationale expositie, samengesteld door graficus Herman Noordermeer. De tentoonstelling is een wandeling door de internationale grafiekjungle met hoogstaande werken van toonaangevende grafici uit de V.S., Ierland, Engeland, België, Zweden, Roemenië, Slowakije, Polen en Japan.

Graphic Encounters (of the second kind)

De tweedelige tentoonstellingsreeks Graphic Encounters toont het complexe en rijke panorama van de hedendaagse grafiek met een grote verscheidenheid in techniek en artistieke opvattingen. Het samenbrengen, ontmoeten van de beeldopvattingen van grafici uit verschillende delen van de wereld, is een van de belangrijkste uitgangspunten van de twee tentoonstellingen. Niet alleen de interactie tussen het werk van verschillende kunstenaars, maar ook de ontmoeting met de toeschouwer is essentieel.

Het werk is te zien in Kunstruimte H47 te Leeuwarden. De opening en presentatie van de bijbehorende catalogus vond plaats op zaterdag 23 november om 16 uur, met een openingswoord van Kris Callens, directeur van het Fries Museum. 

Catalogus

Bij het tentoonstellingstweeluik Graphic Encounters is een prachtige catalogus verschenen, vormgegeven door Marcel Westra. Deze is te verkrijgen in H47 en in het GAF, of stuur ons een mailtje op info@grafischatelier.nl! 

Algemene informatie

Bezoekadres
Kunstruimte H47
Haniasteeg 47
8911 BX Leeuwarden

Openingstijden
woensdag—zondag:
12.00 – 17.00

Contact
info@h47.nl
www.h47.nl


Deelnemende kunstenaars

Aldona Bzowska (PL) 
Tobias Crone (DE) 
Peter Ford(UK) 
Ann-Kristin Källström (SE) 
Stephan Lawlor (IE) 
Ingrid Ledent (BE) 
Natalia Pawlus (PL) 
Ovidiu Petca (RO) 
Evan Summer (VS) 
Sakuta Tomiyuki (JP) 
Anna Trojanowska (PL) 
Tomas Zemla (SK) 

Curator

Herman Noordermeer


'Graphic Encounters' werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leeuwarden.