Grafisch Atelier Friesland

Over ons

Het Grafisch Atelier Friesland zet zich sinds 1998 in om een zo groot mogelijk publiek kennis laten maken met grafiek en grafische technieken. We doen dit door het – zes dagen in de week – openstellen van onze goed uitgeruste grafiekwerkplaats, het aanbieden van allerlei educatieve activiteiten en het organiseren van presentaties en tentoonstellingen. Het GAF is de enige grafische werkplaats in Friesland.

Over ons

Het GAF wil een creatief thuis zijn voor grafici, beeldend kunstenaars, nieuwsgierigen en geïnteresseerden. Op die manier hopen we de productie en perceptie van grafiek als kunstmedium te stimuleren. Het atelier wil dé plek zijn waar oude en nieuwe grafische technieken uitgeoefend en bestudeerd kunnen worden. Zo willen we de interesse aanwakkeren, het publiek verbreden en bestaande kennis verdiepen. 

Onze doelstellingen in het kort:

  1. Het ter beschikking stellen van een grafische werkplaats aan beeldend kunstenaars en andere liefhebbers van druktechnieken; 
  2. Het aanbieden van educatieve projecten in de breedste zin t.b.v. kennisoverdracht;
  3. Het organiseren van exposities en projecten met een relatie tot grafiek teneinde het publiek voor grafiek te vergroten.

Bestuur

Het bestuur van het GAF bestaat uit:

  • Anneke Aldenkamp (voorzitter)
  • Marjan Bode (penningmeester)
  • Saskia van Montfort (secretaris)
  • Bauke Heeg (lid)

De bestuursfuncties bij Stichting Grafisch Atelier Friesland zijn onbezoldigd. Het GAF werkt met één betaalde kracht, namelijk werkplaatsbeheerder Dik Hageman. Hij wordt ondersteund door een aantal vaste vrijwilligers. 

Graag bedanken we ook onze oud-bestuurders: Anna Gerritsma, Bouwe Hellinga, Corine Marneth, Saskia Padberg, Arend Schenkel, Grytsje Klijnstra, Renske Bakker en Bernardus Warenga.

Word vriend van het GAF

Steun onze werkzaamheden! We zorgen er dan samen voor dat onze kennis en kunde niet verloren gaat. Eeuwige dankbaarheid en leuke extra’s liggen in het verschiet:

Vriend!

* Exclusieve vriendenprent + nieuwsbrief * Uitnodiging exposities * € 35,- per jaar

Dikke Vriend!

* Exclusieve vriendenprent + nieuwsbrief * VIP-uitnodiging exposities * 10% korting op ons cursusaanbod * €50,- per jaar

BFF!

* Al het bovenstaande * Vernoeming bedrijf op onze website * € 60,- per jaar

Ja, ik wil!

Ben je net zo enthousiast als wij over deze nieuwe vriendschap? Stuur een e-mail naar vrienden@grafischatelierfriesland.nl en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Fiscale gegevens

IBAN: NL79 RABO 0132 6210 10 
BIC: RABONL2U 0132 6210 10
RSIN/Fiscaalnummer: 806901469
KvK-nummer: 41002556

Jaarverslagen en beleidsplan

Wil je weten wat het GAF de afgelopen jaren heeft ondernomen? Bekijk hier de jaarverslagen van 2020, 2019, 2018, 2017 en 2016.

Benieuwd naar ons meerjarenbeleid? Lees dan het beleidsplan van het Grafisch Atelier Friesland 2020-2024.